Islamic Widget

Jadilah seperti si pohon semalu, bersama sifat malunya, ada duri yang tajam berbisa. Duri itu simbolik untuk sebuah perjuangan yang lahir daripada iman. Duri itu ibarat senjata yang mahu meruntuhkan semua kemungkaran yang ada. Itulah senjata buat seorang mujahidah...

Marquee

Sabtu, 2 Jun 2012

Karpet Merah Sekadar Mimpi.......
.........
...........

Kita adalah manusia yang sentiasa berada dalam pencarian. Terkadang kita teraba-raba dalam kegelapan. Terkadang ada cahaya yang datang menyuluh jalan, dan itulah yang kita katakan kehidupan. Abang pasti dirimu dapat mencerna makna yang tersembunyi. Carilah cahaya itu.. cahaya yang terbit dari agama Ilahi..

 Perjuanganmu masih panjang dan berliku. Jika dalam benakmu tertanam keyakinan bahawa ada hamparan KARPET MERAH dalam perjalanan hidup seorang penegak kebenaran , buanglah pemikiran itu jauh-jauh sehingga tidak terkesan lagi oleh pandangan mata.

Kita akan terus diasak dengan pelbagai cabaran, halangan dan penderitaan . Andai imanmu rapuh dan semangatmu terbang, tanyalah dirimu kembali. Apakah yang kamu santap untuk rohanimu? Sempurnakah ibadahmu? Ikhlaskah hatimu berdakwah di jalan-Nya ? kamu berada di jalan ini atas sebab Tuhan atau manusia? Soalan-soalan ini menagih jawapanmu ..

Perjuangan menegakkan agama Allah menuntut pengorbanan. Cuba selak lembar sirah nabi . Betapa hebatnya dugaan yang ditempuh baginda saat ingin menyebarkan kebenaran Ilahi. Baginda dilempar najis , disakiti, dituduh gila dan pelbagai perkara buruk lagi. Apakah mungkin jalan yang kita tempuh kini seteruk dan sedahsyat itu? Soal imanmu.. Soal bertalu-talu.

Namun, beringatlah. Fitnah sering dilemparkan pada manusia-manusia ANEH seperti kita. Ya, aneh pada pandangan manusia yang tidak mengerti makna perjungan. Abang pernah disuntik dengan kata ini oleh sahabat yang berada di Palestin.. "Tiada sesiapa yang akan membuang kita dari jalan dakwah kecuali kita sendiri yang tewas dengan tekanan dari manusia. Cukuplah hanya Allah sebagai saksi perjuangan kita"

Sungguh jelas kebenaran yang terbias dan abang yakin kamu juga pasti menhulurkan persetujuan. Cukuplah ayat2 Allah yang menyembuhkan luka-luka perjuangan. Cukuplah Allah bersamaku....

di credit - Kuntum Cinta di Taman Syurga : PTS :) 

Bayu dakwah perlahan-lahan menyusup ke jiwa....
Jalan dakwah tak kan pernah mengenal erti suka..
tak kan pernah kenal erti "mudah"..
yang pasti..seribu satu pengorbanan itu akan dituai hasilnya di akhirat kelak... InsyaAllah..
 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...